fbpx
Сьогодні
16:23 05 Жов 2022

Український "Енергоатом" обговорив із французькою Orano співпрацю щодо збагачення урану

Фото: ВВС

НАЕК "Енергоатом" обговорила із французькою компанією Orano співпрацю у напрямку збагачення урану

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм пресслужби Енергоатома.

"Президент ДП НАЕК "Енергоатом" Петро Котін та головний виконавчий директор французької компанії Orano Філіп Кнош обговорили співпрацю компаній під час онлайн-зустрічі.

Зокрема, Філіп Кнош розповів про основні характеристики конверсійного підприємства, що належить компанії Orano. А також про ситуацію на ринку послуг з конверсії та збагачення урану", зазначили у повідомленні.

У Енргоатомі наголосили, що Котін поінформував французьку сторону про зростання потреб Енергоатома у послугах зі збагачення урану у середньостроковій перспективі.

Зазначимо, що портеби зросли через повну відмову від ядерного палива з рф.

У пресслужбі підкреслили, що сторони домовилися про продовження взаємодії із зазначених питань.

Довідка

Orano – французька група компаній, що займається видобутком, конверсією, збагаченням урану, переробкою відпрацьованого палива, ядерною логістикою, демонтажем, інженерною діяльністю з ядерного циклу та ядерною медициною.

Раніше повідомляли, що у вересні президент НАЕК "Енергоатом" Петро Котін обговорив із президентом американської компанії з конверсії ConverDyn Малкольмом Крітчлі кооперацію в галузі постачання ядерних матеріалів для виготовлення ядерного палива.

Крітчлі презентував можливості нового підприємства з виробництва гексафториду урану з уранового концентрату (що є другою стадією у процесі виробництва ядерного палива), який належить компанії ConverDyn та розпочне роботу наступного року після модернізації.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: