fbpx
Сьогодні
15:55 05 Жов 2022

У Польщі Зеленська відкрила "Українську книжкову поличку" у Головній бібліотеці Мазовецького воєводства

English version here

Фото: ОПУ

У межах робочого візиту до Польщі Олена Зеленська відкрила "Українську книжкову поличку" у Головній бібліотеці Мазовецького воєводства у Варшаві

Про це інформує Рубрика, посилаючись на пресслужбу ОПУ.

Як повідомляють, разом з Послом України в Польщі Василем Зваричем вона зустрілася з представниками української громади, активістами й тимчасово переміщеними українськими громадянами.

Завдяки ініціативі першої леді країни у книжковому фонді однієї з найбільших бібліотек Польщі з'явилася колекція українських книг як для дорослих, так і для наймолодших читачів.

У межах проекту українські видання також передадуть до районних книгозбірень Мазовецького воєводства, діяльність яких координує Головна бібліотека.

"На книжкову поличку стануть дорослі й дитячі видання, які дадуть змогу нашим громадянам читати рідною мовою. А іншим – якнайкраще зрозуміти Україну, українців та познайомитися з нашою історією, філософією, культурою.

Зеленська у Польщі, проєкт Книжкова поличка

Фото: ОПУ

Власне це і є метою проекту – взаєморозуміння через культуру", наголосила Зеленська.

У пресслужбі повідомили, що книги для проекту доправлено в межах акцій "Українська книжкова поличка", "Українським дітям – українську книгу", "Книжки без кордонів".

Ці акції реалізуються спільно з Міністерством закордонних справ України, Міністерством культури та інформаційної політики та Українським інститутом книги у співпраці з Державним комітетом телебачення і радіомовлення України.

Зеленська у Польщі, проєкт Книжкова поличка

Фото: ОПУ

Втілення проекту "Українська книжкова поличка" у Варшаві стало можливим завдяки донорській підтримці партнера – Благодійного фонду "Київська школа економіки".

Фонд надав значну допомогу у розвитку освіти в Україні, а в межах підтримки проекту першої леді закупив комплекти українських книг, що будуть розповсюджені у 26 країнах світу.

Наприкінці зустрічі Олена Зеленська наголосила, що для українських тимчасових переселенців надзвичайно важливо не втрачати зв'язок з батьківщиною та рідною мовою.

Довідка

Проект "Українська книжкова поличка" під патронатом першої леді був запланований ще до початку російської агресії проти України.

Він передбачає поширення української літератури в оригіналі та перекладах у провідних бібліотеках світу.

Нині ініціативу втілено у 18 країнах: Австрії, Туреччині, Литві, Словаччині, Швеції, Чехії, Франції, Нідерландах, Греції, Латвії, Фінляндії, Йорданії, Хорватії, Лівані, Японії, Бельгії, Албанії та Республіці Корея.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: