fbpx
Сьогодні
17:07 05 Жов 2022

У Києві одну з вулиць перейменували на честь героїчного полку "Азов"

В Оболонському районі столиці одну з вулиць перейменували на честь героїчного полку "Азов".

Про це повідомляє пресслужба Київської міської ради.

"У столиці вже перейменовано понад сотню міських об'єктів, назви яких пов'язані з росією та її сателітами, зокрема вулицю Маршала Малиновського – на Героїв полку "Азов"", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у травні поточного року експертна комісія порекомендувала включити вулицю Маршала Малиновського до переліку міських об'єктів, назви яких пов'язані з російською федерацією або її сателітами.

У міській раді уточнили, що ця вулиця була названа на честь радянського воєначальника Родіона Малиновського. З метою деколонізації столичної топоніміки шляхом рейтингового електронного голосування у додатку "Київ Цифровий" було обрано нову назву цієї вулиці.

Серед варіантів щодо перейменування найбільшу кількість, а саме 19 823 голоси, набрала пропозиція – вулиця Героїв полку "Азов". Нова назва запропонована на честь героїчного полку "Азов", який обороняв Маріуполь.

Тож за результатами голосування та на основі експертних висновків депутатський корпус Київської міськради підтримав рішення щодо перейменування вулиці Маршала Малиновського на Героїв полку "Азов".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: