fbpx
Сьогодні
13:43 05 Жов 2022

Експрем'єр Британії Джонсон став почесним доктором Львівського університету

English version here

Учена рада Львівського національного університету імені Івана Франка присвоїла звання Почесного доктора (Doctor Honoris Causa) експрем'єр-міністру Великої Британії Борису Джонсону

Про це пресслужба навчального закладу повідомляє у Фейсбуці, передає Рубрика.

"4 жовтня 2022 року Вчена рада Львівського університету присвоїла звання "Почесний доктор (Doctor Honoris Causa) Львівського національного університету імені Івана Франка" Прем'єр-міністрові Великої Британії (2019-2022) Борису Джонсону", зазначили у повідомленні.

В університеті також повідомили, що до цього британський політик дав офіційну згоду стати частиною академічної спільноти Львівського університету.

"Борис Джонсон – не один із перших, а власне перший зі світових лідерів зайняв жорстку однозначну позицію щодо того, що Україна – незалежна держава, а росія – агресор", констатував ректор Володимир Мельник.

Окрім того, Джонсон висловив надію у найближчому майбутньому відвідати ЛНУ ім. Івана Франка.

"Я пишаюсь тим, що на посаді Прем'єр-міністра Об'єднаного Королівства мав змогу відіграти свою скромну роль у допомозі Україні у війні проти російського агресора.

І буду продовжувати робити все, що в моїх силах, щоб і надалі підтримувати Україну, навіть коли я вже полишив офіс", – підкреслив Джонсон.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: