fbpx
Сьогодні
15:41 05 Жов 2022

Депутат з партії Санду: Шлях вирішення конфлікту у Придністров’ї - воєнна поразка РФ

English version here

Силове вирішення конфлікту у Придністров'ї неможливе, а основним реальним шляхом до розв'язки є воєнна поразка путіна в Україні

Про це депутат парламенту Молдови Оазу Нантой, представник партії президентки Молдови PAS, розповів в інтерв'ю "ЄвроПравді".

Парламентарій вважає, що й після 24 лютого силове вирішення питання з Придністров'ям – неможливе. До того ж, це суперечить настроям молдовського суспільства.

"Тут багато компонентів – громадянство, бізнес, міжособистісні зв'язки, родинні зв'язки… Тут не потрібні голлівудські сценарії, коли все настільки зрослося", – зазначив він.

Депутат вважає, що саме молдовське суспільство вже "забуло" про Придністров'я і в соцопитуваннях серед проблем, які турбують суспільство, його згадують серед останніх.

"Основний шлях вирішення конфлікту і головна гарантія безпеки для Республіки Молдова – це воєнна поразка путінського режиму.

Після цього в партнерстві з Україною, з нашими друзями з Євросоюзу можна організувати спокійний демонтаж цього режиму, насамперед його силової компоненти, ліквідувати там військову присутність та інтегрувати лівий берег, який і чинити опір не буде.

Тому що люди давно втомилися від цього свавілля, від цієї депресивної зони, в якій вони змушені перебувати", – каже депутат.

Нантой додав, що воєнна поразка путіна стала би і найкращою гарантією безпеки для Молдови.

Мене якось запитали в одній телепередачі: "А нейтралітет нас захищає?". Моя відповідь: "Так, приблизно як молитва", зазначив Оазу Нантой.

Нагадаємо, що віцепрем'єр молдовського уряду з питань реінтеграції Олег Серебрян заявив, що Молдова виключає можливість надання незалежності самопроголошеному Придністров'ю, де розміщений контингент російських військ.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: