fbpx
Сьогодні
10:50 05 Жов 2022

Британська розвідка повідомила про значні успіхи ЗСУ у наступальних операціях на двох напрямках

English version here

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Збройні сили України продовжують прогресувати в наступальних операціях як на північно-східному, так і на південному напрямках

Про це інформує Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 5 вересня.

У британській розвідці зазначили, що на північному сході, у Харківській області, ЗСУ зайняли значну частину території на схід від річки Оскіл.

У Міноборони Британії уточнюють, що українські захисники просунулися за річку до 20 кілометрів у смугу оборони росії до вузла постачання міста Сватове.

Зі слів британських розвідників, Україна продовжує досягати успіхів у наступальних операціях як на північно-східному, так і на південному фронтах.

У британській розвідці зазначили, імовірно, що зараз Україна може завдати удару по ключовій дорозі Сватове — Кремінна більшістю своїх артилерійських систем. Це ще дужче ускладнить здатність росії поповнювати постачання своїх підрозділів на сході.

У політичному плані російські лідери, швидше за все, будуть стурбовані тим, що провідні українські підрозділи зараз наближаються до кордонів Луганської області, яку росія "офіційно" анексувала.

Успіхи українських захисників

За даними Генштабу, ввечері 3 жовтня Сили оборони завдали ударів по понтонній і паромній переправах противника через річку Дніпро в Херсонській області. Загальні втрати ворога уточнюються.

У штабі також підтвердили знищення зенітного ракетного комплексу С-300 у районі міста Токмак та враження ворожих позицій у районах населених пунктів Гуляйполе та Оріхів Запорізької області.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 17 ударів. Підтверджено ураження 4 опорних пунктів, 11 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 2 зенітних ракетних комплексів противника.

Крім того, українські підрозділи протиповітряної оборони на різних напрямках збили один гелікоптер і 2 безпілотники ворога.

Ракетні війська й артилерія уразили 2 пункти управління, 4 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, один зенітний ракетний комплекс, а також мостову та понтонну переправу ворога.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: