fbpx
Сьогодні
11:19 04 Жов 2022

Рада федерації "ратифікувала" анексію чотирьох українських областей

Фото: УНІАН

Рада Федерації росії 4 жовтня "ратифікувала" анексію Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України

Про це інформує Рубрика, посилаючись на російський "Інтерфакс".

Як зазначили у виданні, згідно з псевдорішенням російських сенаторів, межі територій так званих "ДНР", "ЛНР", Херсонської та Запорізької областей визначаються кордонами на день їхнього утворення і день прийняття до РФ.

Наголошують, що "кордони "ДНР", "ЛНР", Херсонської та Запорізької областей, сполучені з територією іноземної держави, є державними кордонами РФ".

Мешканців цих територій згідно з псевдодоговорами визнають громадянами РФ.

Сюди не входять особи, які протягом одного місяця після цього дня заявлять про своє бажання зберегти наявне у них і (або) їхніх неповнолітніх дітей інше громадянство або залишитися особами без громадянства.

У псевдодоговорах зазначається, що державною мовою в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях є російська мова.

При цьому Російська Федерація нібито гарантує всім народам, які проживають на території нових суб'єктів, право "на збереження рідної мови, створення умов для її вивчення та розвитку".

Нагадаємо, що держдума росії у понеділок 3 вересня схвалила "ратифікацію" юридично нікчемних договорів про включення Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України до складу рф.

Довідка

28 вересня окупаційні адміністрації Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей відзвітували про остаточні підсумки "референдумів про приєднання до росії".

30 вересня відбулася так звана "церемонія підписання договорів про вступ до складу росії нових територій".

2 жовтня Конституційний суд рф схвалив пакет документів про "прийняття" окупованих "днр", "лнр", Херсонської та Запорізької областей до складу росії, навіть призначили "вибори" в "парламенти" на 2023 рік.

В Офісі президента запевнили росію та її спільників на окупованих територіях України, що псевдореферендуми не дадуть можливості легалізувати захоплення українських земель.

Раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що після проведення так званих "референдумів" на окупованих територіях переговори з президентом рф володимиром путіним стануть неможливими.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: