fbpx
Сьогодні
22:25 03 Жов 2022

ЗСУ зараз досягають своїх стратегічних цілей на трьох напрямках, — Пентагон

Українським збройним силам (ЗСУ) зараз вдається досягати своїх стратегічних цілей – вести контрнаступні дії у Харківській, Херсонській та Донецькій областях.

Про це заявила помічник міністра оборони США з міжнародної безпеки Селеста Валландер, повідомляє РБК-Україна з посиланням на її виступ у Центрі стратегічних та міжнародних досліджень.

"Що ми спостерігаємо зараз? По-перше, приголомшливий успіх на передовій у Харківській області, а також ключові стратегічні успіхи українських сил у Донецькій та Луганській областях, зокрема, нещодавнє повернення контролю над містом Лиман", – зазначила Валландер.

Вона також наголосила, що захоплення Лимана суттєво вплине на здатність Росії переміщати та забезпечувати свої сили на передовій.

За її словами, третя ціль України – це витіснити російські війська на лівий берег Дніпра в Херсонській області. І для Росії це буде значною поразкою, тому що ще більше видаляє її прагнення захопити Одесу, про що вона заявляла раніше. Україні ж це надає найкращу оборонну позицію перед зимою.

"Зараз Україна, схоже, на шляху досягнення всіх стратегічних цілей. Але це вимагає, хочу наголосити, продовження військової допомоги з боку США та міжнародної спільноти", – додала помічниця глави Пентагону.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: