Українські військові захопили рідкісний екземпляр ворожої техніки

Українські військові захопили рідкісний екземпляр ворожої техніки — командно-штабну машину "Тигр", яка призначена для організації зв'язку.

Про це оперативне командування "Південь" повідомляє у Фейсбуці.

"Наші воїни в результаті вдалих дій захопили рідкісний екземпляр ворожої техніки — командно-штабну машину (КШМ) Р-145БМА на базі ГАЗ-233036 СПМ-2 "Тигр". Вона призначена для організації зв'язку командира з вищим керівництвом та підлеглими підрозділами як на стоянці, так і під час руху", – ідеться в повідомленні.

КШМ Р-145БМА створювалася товариством з обмеженою відповідальністю "Військово-промислова компанія" спільно з радіозаводом "Сигнал" (Тамбов). Броня "Тигра" здатна захистити екіпаж та апаратуру від осколків артилерійських снарядів і більшості куль стрілецької зброї.

Корпус цієї КШМ розділений на два відсіки: управління та командний. У відсіку управління розміщуються водій та командир машини, а у командному — відповідальний командир та зв'язківець.

Як стверджують розробники, броньований корпус КШМ забезпечує балістичний захист екіпажу, бойового розрахунку та обладнання машини за 5-м класом російського державного стандарту 50963-96 (3 рівень за стандартом STANAG 4569). У бортових та кормових вікнах машини збережено бійниці для ведення вогню з особистої зброї.

Залежно від призначення в машині можуть бути встановлені ті чи інші комплекси управління та зв'язку.

"Тигр" для забезпечення роботи засобів зв'язку обладнаний висувним антенно-щогловим пристроєм, кріпленнями для штирових антен та різними типами антенних пристроїв. Також автомобіль обладнаний пристроєм для заземлення, апаратурою комутації та внутрішнього зв'язку, супутниковою та інерційною системами навігації.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Свіжі дописи

  • Новини

Путін карає Шойгу за нездатність досягти військових цілей Кремля та хоче зменшити його вплив, – ISW

Диктатор рф володимир путін 2 травня зустрівся з губернатором Тульської області, афілійованим з "ПВК Вагнера",… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

USAID допомогло Україні відновити понад 11 тисяч кілометрів телеком-мереж та повернути інтернет 1300 провайдерам

Відновити понад 11 тис. км телеком-мереж і повернути інтернет майже 1300 провайдерам в Україні допомогли… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

На Донеччині війська рф атакували Курахове: загинули дві людини, є поранені

Уранці 3 травня ворожі війська обстріляли місто Курахове Донецької області. Постраждали чотири людини, двоє з… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Павлюк підтвердив, що у ворога є план захоплення Сум та Харкова

У росіян справді є план можливого захоплення двох міст - Харкова та Сум. Проте українські… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: в Україні розробили окопний РЕБ PARASOL

Українські фахівці розробили окопний комплекс радіоелектронної боротьби PARASOL. Про це інформує Рубрика з посиланням на… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

ЄС утричі збільшив фонд підтримки для українських науковців

Європейська комісія ухвалила втричі збільшити фонд підтримки для науковців України та спрямувати 4,5 мільйона євро… Читати більше

Friday May 3rd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.