fbpx
Сьогодні
15:21 03 Жов 2022

Українські військові захопили рідкісний екземпляр ворожої техніки

English version here

Українські військові захопили рідкісний екземпляр ворожої техніки — командно-штабну машину "Тигр", яка призначена для організації зв'язку.

Про це оперативне командування "Південь" повідомляє у Фейсбуці.

"Наші воїни в результаті вдалих дій захопили рідкісний екземпляр ворожої техніки — командно-штабну машину (КШМ) Р-145БМА на базі ГАЗ-233036 СПМ-2 "Тигр". Вона призначена для організації зв'язку командира з вищим керівництвом та підлеглими підрозділами як на стоянці, так і під час руху", – ідеться в повідомленні.

КШМ Р-145БМА створювалася товариством з обмеженою відповідальністю "Військово-промислова компанія" спільно з радіозаводом "Сигнал" (Тамбов). Броня "Тигра" здатна захистити екіпаж та апаратуру від осколків артилерійських снарядів і більшості куль стрілецької зброї.

Корпус цієї КШМ розділений на два відсіки: управління та командний. У відсіку управління розміщуються водій та командир машини, а у командному — відповідальний командир та зв'язківець.

Як стверджують розробники, броньований корпус КШМ забезпечує балістичний захист екіпажу, бойового розрахунку та обладнання машини за 5-м класом російського державного стандарту 50963-96 (3 рівень за стандартом STANAG 4569). У бортових та кормових вікнах машини збережено бійниці для ведення вогню з особистої зброї.

Залежно від призначення в машині можуть бути встановлені ті чи інші комплекси управління та зв'язку.

"Тигр" для забезпечення роботи засобів зв'язку обладнаний висувним антенно-щогловим пристроєм, кріпленнями для штирових антен та різними типами антенних пристроїв. Також автомобіль обладнаний пристроєм для заземлення, апаратурою комутації та внутрішнього зв'язку, супутниковою та інерційною системами навігації.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: