fbpx
Сьогодні
16:30 03 Жов 2022

Норвегія вирішила посилити свій кордон із росією

Норвегія патрулює свій кордон із РФ за допомогою гарнізону оборони в Сер-Варангері. Тепер прикордонники отримали додатковий вертоліт із датчиками через «часткову» мобілізацію у Росії.

Про це заявила міністр юстиції та громадської безпеки Норвегії Емілі Енгер Мельгер, повідомляє High North News.

«Поліція контролює пункт пропуску Стурскуг, і тепер її присутність також буде посилена у прикордонній зоні за межами прикордонної станції. Поліцейський гелікоптер буде корисним інструментом для моніторингу прикордонної зони з норвезького боку», – заявила вона.

Підвищити контроль за кордоном вирішили через оголошену «часткову» мобілізацію у Росії. Також у Норвегії заявили, що не виключають запровадження заборони на в'їзд громадянам Росії.

«Ми швидко закриємо кордон, якщо це буде потрібно, зміни можуть статися миттєво. До Норвегії приїжджають мало росіян порівняно з Фінляндією, тут ситуація інша», – додала міністр.

Стурскуг є єдиною прикордонною станцією у бік Росії. За словами Емілі Енгер Мель, ведеться тісний діалог з норвезькою поліцією та норвезькою митницею щодо розвитку подій на кордоні.

Зазначимо, що низка країн ЄС викликали послів рф через анексію територій України.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: