fbpx
Сьогодні
11:10 03 Жов 2022

Міністр закордонних справ України розпочинає турне країнами Африки

English version here

Фото: Mads Claus Rasmussen/ЕРА

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба з 3 по 12 жовтня здійснить перше в історії української дипломатії турне глави МЗС України країнами Африки.

Як передає пресслужба МЗС, Кулеба розпочне турне з візиту до Сенегалу.

"Ключовою темою переговорів міністра стане консолідація політичної підтримки України з боку країн глобального півдня на тлі російської агресії, зокрема останньої спроби анексії українських територій", — поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

Іншими пріоритетами переговорів будуть зміцнення ролі України як гаранта світової продовольчої безпеки, поглиблення взаємодії в галузі освіти, просування українських IT-продуктів, зокрема платформи Дія, створення нових можливостей для українського експорту з використанням можливостей системи Nazovni, зазначили в МЗС.

У рамках візитів також заплановане проведення низки бізнес-форумів за участі провідних українських та африканських компаній.

Турне міністра також стане підготовкою до проведення масштабної конференції Україна — Африка.

У зовнішньополітичному відомстві акцентували, що турне є важливим елементом Африканської стратегії, яка була розроблена в МЗС на доручення Президента України Володимира Зеленського та стала "дорожньою картою" розвитку відносин нашої держави з регіоном.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: