fbpx
Сьогодні
19:02 02 Жов 2022

Звільнення Лиману показує, що Україна може відтіснити російські війська, — Столтенберг

Українські збройні сили домагаються прогресу і здатні ефективно протистояти російській армії, що засвідчило звільнення Лиману в Донецькій області цього тижня.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю телеканалу NBC, пише "Європейська правда".

"Цього тижня ми бачили, що вони змогли взяти нове місто, Лиман, і це показує, що українці домагаються прогресу, здатні відтіснити російські війська завдяки мужності, хоробрості, навичкам, але, звісно, і завдяки сучасній зброї, яку надають Сполучені Штати та інші союзники", – сказав Столтенберг.

За його словами, найкращий спосіб протистояти російській незаконній анексії – це продовжувати підтримувати Україну.

"І ми продовжимо надавати військове обладнання, політичну та економічну підтримку. Це найкращий спосіб допомогти Україні звільнити свої території", – додав Столтенберг.

Нагадаємо, сьогодні президент України Володимир Зеленський офіційно оголосив про повне зачищення міста Лиман що на Донеччині від російських загарбників.

Вчора Зеленський заявив, що український прапор уже в Лимані Донецької області.

Раніше у Східному угрупованні військ ЗСУ підтвердили, що українські військові увійшли до Лиману, але зауважили, що у місті точаться бої.

Нагадаємо, раніше Рубрика писала, що на Донеччині українські військові розгорнули державний прапор України біля стели на в'їзді до міста Лиман.

Фонд "Повернись живим" оприлюднив відео втечі загарбників з міста Лиман.

Також, речник східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий розповів, що поблизу міста ЗСУ звільнили 5 населених пунктів: Ямпіль, Новоселівку, Шандриголове, Дробишеве та Ставки.

У міноборони рф вже визнали, що російські окупанти втекли з Лимана.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: