fbpx
Сьогодні
18:21 02 Жов 2022

Зеленський поспілкувався з Макроном: деталі

Президент України Володимир Зеленський та президент Франції Еммануель Макрон обговорили важливість посилення оборонної підтримки України.

Про це Зеленський повідомив у Телеграм.

"Поспілкувався із Президентом Франції Еммануелем Макроном. Обговорили важливість посилення оборонної підтримки України. Торкаючись теми ядерного шантажу Росією, обговорили ситуацію на Запорізькій АЕС, її негайної демілітаризації. Дякую за рішуче засудження незаконних референдумів і спроби анексії агресором областей України. Очікуємо на жорстку реакцію світу щодо незаконних дій Росії, зокрема шляхом посилення санкційного тиску", – написав Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні президент України Володимир Зеленський офіційно оголосив про повне зачищення міста Лиман що на Донеччині від російських загарбників.

Вчора Зеленський заявив, що український прапор уже в Лимані Донецької області.

Раніше у Східному угрупованні військ ЗСУ підтвердили, що українські військові увійшли до Лиману, але зауважили, що у місті точаться бої.

Нагадаємо, раніше Рубрика писала, що на Донеччині українські військові розгорнули державний прапор України біля стели на в'їзді до міста Лиман.

Фонд "Повернись живим" оприлюднив відео втечі загарбників з міста Лиман.

Також, речник східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий розповів, що поблизу міста ЗСУ звільнили 5 населених пунктів: Ямпіль, Новоселівку, Шандриголове, Дробишеве та Ставки.

У міноборони рф вже визнали, що російські окупанти втекли з Лимана.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: