fbpx
Сьогодні
09:07 02 Жов 2022

У британській розвідці вважають, що втрата російськими військами Лиману є політичною невдачею рф

На Донеччині російська армія повністю втратила контроль над стратегічно важливим містом Лиман, ймовірно, зазнавши значних втрат

Про це інформує Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Великої Британії станом на 2 жовтня.

Як зазначили у британській розвідці, ця чергова невдача рф посилить тиск на командування російської армії.

Британські розвідники вважають, що Лиман обороняли недоукомплектовані підрозділи Західного та Центрального військових округів росії. А також контингенти добровільно мобілізованих резервістів.

"Сили, ймовірно, зазнали значних втрат, оскільки вони відходили по єдиній дорозі з міста, яка все ще перебуває в руках росіян", – зазначили в огляді.

У британській розвідці наголосили, що в оперативному плані Лиман має важливе значення.

Адже контроль над цим містом означає контроль над ключовою переправою через річку Сіверський Донець, за якою росія намагається зміцнити свою оборону.

"Відхід росії з Лиману також є значною політичною невдачею (рф), враховуючи, що він розташований в межах Донецької області – регіону, який росія нібито прагнула "звільнити". І який вона намагалася незаконно анексувати", – додають у звіті.

У британській розвідці зазначають, що виведення російських військ із Лимана призвело до подальшої хвилі публічної критики військового керівництва РФ із боку окремих посадовців.

А подальші втрати територій "майже напевно призведуть до посилення цієї публічної критики та посилення тиску на вищий командний склад".

Також, у британській розвідці вважають, що від мобілізації з росії вже виїхало більше людей, ніж задіяла рф на війну у лютому.

Нагадаємо, Зеленський заявив, що український прапор уже в Лимані Донецької області.

Раніше у Східному угрупованні військ ЗСУ підтвердили, що українські військові увійшли до Лиману, але зауважили, що у місті точаться бої.

Також, речник східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий розповів, що поблизу міста ЗСУ звільнили 5 населених пунктів: Ямпіль, Новоселівку, Шандриголове, Дробишеве та Ставки.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: