fbpx
Сьогодні
11:37 02 Жов 2022

Російські загарбники масово вивозять дітей-сиріт з Луганщини до росії, – Гайдай

Фото: Аndrei310/Depositphotos

З Луганщини загарбники вивезли ще 76 українських дітей-сиріт до російської федерації

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Телеграм голови Луганської ОВА Сергія Гайдая.

Як зазначив очільник, цих дітей направили до соціально-реабілітаційних центрів для неповнолітніх РФ, розташованих у Московській області.

Голова ОВА повідомив, що загалом ще 104 дитини, які наразі перебувають під наглядом у соціальних установах так званої "ЛНР", готуються до передачі під опіку до російських родин.

"Це дозволяє окупантам скоротити прірву поколінь, особливо серед чоловічого населення, яка щоденно зростає разом із кількістю загиблих військових.

Що буде із цим питанням у так званій "ЛНР" росіянам байдуже – розуміють, що на Луганщині вони тимчасово", підкреслив Гайдай.

Нагадаємо, що в Україні зросла кількість загиблих від російської агресії дітей до 412. Тільки за минулу добу стало відомо про 13 загублених життів.

інфорграфіка, дітиї на 2 жовтня

Фото: Офіс Генпрокурора

Як зазначили у прокуратурі, станом на ранок 2 жовтня щонайменше 1196 дітей зазнали страждань.

За даними Офісу Генпрокурора, офіційно відомо про депортацію 7894 дитини на окуповані території "ЛНР" та "ДНР" та в росію з початку повномасштабної війни.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: