fbpx
Сьогодні
08:16 02 Жов 2022

На Запоріжжі українські захисники поранили приблизно 50 окупантів та знищили склад боєприпасів, - Генштаб

Фото: Генштаб

У районі Чернігівки Запорізької області ЗСУ знищили склад боєприпасів та поранили приблизно 50 російських загарбників

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Фейсбук Генштабу ЗСУ станом на ранок 2 жовтня.

Як повідомляють військові, за минулу добу Сили оборони відбили атаки в районах населених пунктів Козача Лопань, Виїмка, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина та Первомайське.

Українська авіація завдала 29 ударів: підтверджено ураження:

  • опорного пункту росіян,
  • 22 районів зосередження озброєння та військової техніки,
  • 6 зенітних ракетних комплексів.

А підрозділи ППО збили два безпілотники.

Ракетні війська й артилерія також діяли успішно. Уразили:

  • 8 командних пунктів,
  • 10 районів зосередження окупантів, озброєння та військової техніки;
  • 3 склади з боєприпасами,
  • 2 зенітних ракетних комплекси С-300.

Активність російських військ

Упродовж 1 жовтня окупанти завдали 4 ракетних та 16 авіаударів, здійснили понад 75 обстрілів з РСЗВ по військових та цивільних об'єктах України. А для ударів по об'єктах інфраструктури ворог застосовує безпілотники іранського виробництва Shahed-136.

Від ворожих ударів вчора постраждали понад 30 населених пунктів, зокрема — Білогорівка, Бахмут, Красногорівка, Мар'їнка, Водяне, Трудове, Богоявленка, Новоукраїнка, Оріхів, Залізничне, Іллінка, Нікополь, Благодатівка, Миколаїв, Очаків та Одеса.

Оперативні цілі російських військ не змінилися. Вони все ще намагаються окупувати всю Донецьку область, утримати захоплені території та зірвати активні дії українських військ. Загроза ракетних та авіаударів залишається по всій Україні.

Також, за даними Генштвбу, росіяни продовжують мобілізацію. В окупованому Криму з 30 вересня військові частини приведені у повну бойову готовність.

На території півострова формують мотострілецьку дивізію за рахунок відмобілізованого чоловічого населення Криму, Краснодарського краю та республіки Адигея.

У Севастополі до пункту постійної дислокації 810-ї окремої бригади морської піхоти прибули близько двох тисяч відмобілізованих осіб.

У місті Будьонновськ Ставропольського краю, до 205 окремої мотострілецької бригади 49 загальновійськової армії Південного військового округу, за мобілізацією прибуло близько 5 тисяч осіб.

Нагадаємо, Зеленський заявив, що український прапор уже в Лимані Донецької області.

Раніше у Східному угрупованні військ ЗСУ підтвердили, що українські військові увійшли до Лиману, але зауважили, що у місті точаться бої.

Також, речник східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий розповів, що поблизу міста ЗСУ звільнили 5 населених пунктів: Ямпіль, Новоселівку, Шандриголове, Дробишеве та Ставки.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: