fbpx
Сьогодні
13:37 02 Жов 2022

Митрополит Павло поїхав до Молдови: прикордонники перевіряли його 6 годин

Очільника Києво-Печерської Лаври митрополита Павла перевіряли на кордоні з Молдовою через підозру у вивезенні цінностей 6 годин

Про це повідомив співромовник УП в правоохоронних органах, пресслужба Держприкордонслужби в коментарі УП, митрополит у відеозверненні.

Зазначимо, що митрополита Павла у звичайному житті звати Петро Лебідь. Також він відомий на прізвисько "Паша Мерседес".

У ЗМІ з'явилася інформація, що настоятеля Лаври затримали на кордоні при спробі контрабандного вивезення церковних цінностей.

Водночас, за даними джерела УП, громадянин Лебідь в кінці вересня перетнув державний кордон України з Молдовою, а контролюючі служби до його багажу зауважень не мали.

На прохання уточнити інформацію щодо цієї людини в Держприкордонслужбі в черговий раз наголосили УП, що не мають права розголошувати інформацію щодо третіх осіб.

Водночас на youtube-каналі митрополита Павла 2 жовтня з'явилось відео, де він підтверджує, що поїхав до Молдови (за його словами – на діагностику).

Лебідь підтвердив інформацію про затримання його на кордоні. А також наголосив, що перевірка тривала 6 годин. Це, мовляв, сталося через скаргу, яка надійшла правоохоронцям.

Митрополит зазначив, що віз три куплені ікони, які не становлять історичної цінності.

Ікони

Фото: З відкритих джерел

За словами настоятеля Лаври, ситуація завершилася мирно, і він подарував правоохоронцям, які його перевіряли, шоколадки і календарики.

Згідно з даними з відкритих джерел, Лебідь має 61 рік, тож не підпадає під віковий ценз – невиїзду чоловіків з України.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: