fbpx
Сьогодні
22:48 01 Жов 2022

Заявка України в НАТО найближчим часом надійде до штаб-квартири Альянсу, — Стефанішина

Фото Reuters

Заявка України про прискорений вступ до НАТО вже найближчим часом надійде до штаб-квартири Альянсу, яка знаходиться у Брюсселі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної в ефірі телемарафону.

"Звернення (заявка України на вступ до НАТО – ред.) вже на шляху до Брюсселя, все оформлено, воно вже найближчим часом надійде до штаб-квартири та країн-союзників", – заявила міністр.

Нагадаємо, Кулеба заявив, що заявка України на вступ до НАТО змінює логіку та динаміку цього процесу. Сьогодні стати членом Альянсу можна швидше, ніж раніше.

Як писала Рубрика, 30 вересня президент Володимир Зеленський оголосив про подачу Україною заявки на пришвидшений вступ до НАТО.

Зеленський зазначив, що пришвидшений порядок можливий, бо цього року Фінляндія і Швеція почали приєднання до Альянсу без плану дій щодо членства.

На цей крок Україна пішла після проголошення нової анексії президентом росії путіним.

Зазначимо, що диктатор на камери підписав "договори про приєднання" окупованих територій із власними ставлениками на сході й півдні України: у Луганській, Донецькій, Запорізькій і Херсонській областях.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: