fbpx
Сьогодні
08:28 01 Жов 2022

Окупанти затримали гендиректора Запорізької АЕС: його місцезнаходження невідоме

English version here

Фото: ENERGOATOM_UA

Російські загарбники викрали генерального директора Запорізької АЕС Ігоря Мурашова

Про це повідомив у своїй заяві президент ДП "НАЕК "Енергоатом" Петро Котін.

Як зазначив він, наразі місцезнаходження директора ЗАЕС невідоме.

"…30 вересня 2022 року близько 16:00 генеральний директор Запорізької АЕС Ігор Мурашов був затриманий рашистським патрулем дорогою від станції до Енергодара. Автівку зупинили, його самого силоміць затримали та із зав'язаними очима відвезли в невідомому напрямку.

Наразі немає інформації щодо місця перебування Ігоря Мурашова та його долі", написав у заяві Котін.

Президент "Енергоатома" зазначив, що Мурашов як гендиректор ЗАЕС несе головну та виключну відповідальність за ядерну та радіаційну безпеку станції. Його затримання створює небезпеку експлуатації найбільшої в Європі атомної електростанції.

"Генеральний директор ЗАЕС є ліцензованою особою. Він несе головну та виключну відповідальність за ядерну та радіаційну безпеку Запорізької АЕС. Його затримання створює небезпеку експлуатації найбільшої в Європі атомної електростанції", підкреслив Котін. 

Чиновник вимагає від загарбників припинити акти ядерного тероризму по відношенню до керівництва і персоналу ЗАЕС.

Він звернувся до генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі, керівника ВАО АЕС Тома Мітчелла та закликав їх докласти зусиль для термінового звільнення Ігоря Мурашова із полону російських загарбників.

"Вимагаю від російських військових, які контролюють Запорізьку АЕС, співробітників "росатому", які також незаконно перебувають на нашому ядерному об'єкті, припинити акти ядерного тероризму стосовно керівництва та персоналу ЗАЕС, негайно звільнити керівника станції та повернути його до виконання службових обов'язків", — написав Котін у заяві.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: