fbpx
Сьогодні
09:51 01 Жов 2022

Україна поінформувала Міжнародний суд ООН про порушення росією його наказу щодо анексії частини України

Фото: Mads Claus Rasmussen/ЕРА

Україна офіційно повідомила Міжнародний суд ООН про порушення росією його наказу про тимчасові заходи у зв'язку з анексією чотирьох українських областей

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба написав у Twitter, пише Рубрика.

"У зв'язку зі спробою анексії путіна Україна офіційно поінформувала Міжнародний суд ООН про те, що цей крок грубо порушує його юридично обов'язковий наказ про тимчасові заходи від 16 березня цього року.

Ми закликаємо Суд якнайшвидше розпочати розгляд справи по суті", зазначив міністр у повідомленні.

Нагадаємо, що 30 вересня президент російської федерації путін підписав "договір про вступ до складу росії" захоплених українських територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

він заявив, що відтепер їхні мешканці – громадяни РФ.

Зазначимо, що 16 березня Міжнародний суд ООН в Гаазі зобов'язав росію припинити розпочаті 24 лютого 2022 року воєнні дії в Україні.

Як повідомляли у кремлі, заявленою метою воєнних дій на території України було "запобігання і покарання" нібито геноциду в Луганській та Донецькій областях України. У Кремлі заявили, що ігноруватимуть рішення.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: