fbpx
Сьогодні
13:39 01 Жов 2022

У Офісі Президента заявили, що Україна продовжить звільняти свої території попри будь-які заяви рф

Фото: ОПУ

На рішучість України звільнити всі свої окуповані землі не вплине ніяким чином спроба анексії росією територій чотирьох українських областей

Про це заявив радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк в інтерв'ю виданню Politico.

Радник також додав, що український народ має звільнити всі свої землі.

"Для наших планів (анексія Росією. – Ред.) не має значення, – заявив Михайло Подоляк.

Радник очільника Офісу Глави держави також вважає, що часткова мобілізація в рф свідчить про те, що в росії закінчилася професійна армія.

"На зміну цій армії приходять абсолютно непідготовлені люди. Людський ресурс викинули на передову, і його просто знищать", підкреслив Подоляк.

Зі слів радника керівника Офісу Президента, Україні навіть вигідно, що росія оголосила цю мобілізацію.

"Це показує народу росії, що країна справді перебуває у стані війни, що їй не дуже добре в цій війні і що самі росіяни платитимуть велику ціну", зауважив Михайло Подоляк.

Крім того, на його думку, мобілізація в росії дає Україні привід закликати західних партнерів до посилення військової підтримки.

"Наприклад, ще 100 ракет калібру 155 мм вирішили б проблему, вибачте за таке висловлювання, додаткових людських ресурсів, які росія використовує на полі бою", – сказав радник керівника Офісу Президента.

Нагадаємо, що влада Сполучених Штатів вже оголосила про надання Україні чергового пакета оборонної підтримки обсягом $1,1 млрд. А також 18 додаткових ракетно-артилерійських систем високої мобільності (HIMARS).

У цих умовах у росії залишилася одна карта, яку можна розіграти в цій війні: ядерна зброя. Але її застосування проти без'ядерної держави Михайло Подоляк вважає абсурдом.

Водночас українська сторона закликає країни Заходу недвозначно попередити росію про наслідки застосування ядерної чи хімічної зброї. На думку Михайла Подоляка, треба застосувати "дуже жорсткі заходи у відповідь, спрямовані на знищення оборонної інфраструктури росії".

Тим часом Україна "продовжить виконувати свою роботу" зі звільнення своєї території, сказав Михайло Подоляк.

"У нас немає інших варіантів, коли йдеться про правильне завершення війни. Ми не можемо залишити якийсь анклав (під російською окупацією. – Ред.) або створити нову лінію розмежування", – резюмував радник керівника Офісу Президента.

Нагадаємо, що 30 вересня президент російської федерації путін підписав "договір про вступ до складу росії" захоплених українських територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: