fbpx
Сьогодні
10:22 01 Жов 2022

Розвідка Британії вважає, що саме росія нанесла удар по автоколоні поблизу Запоріжжя

Розвідка Британії зробила аналіз удару російської армії по колоні на виїзді із Запоріжжя 30 вересня

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії.

"30 вересня 2022 року російські війська майже напевно завдали удару по автоколоні на південний схід від міста Запоріжжя.

Місцева влада повідомляє про 25 убитих мирних жителів (у п'ятницю ввечері кількість загиблих зросла до 30. – Ред.) Боєприпасом, скоріш за все, була російська ракета ППО великої дальності, яка використовувалася для удару по наземному об'єкту", – стверджують у зведенні розвідники.

Також у британській розвідці зазначають, що російський запас таких ракет, швидше за все, обмежений і є цінним ресурсом, призначеним для знищення сучасних літаків і ракет, а не для використання проти наземних цілей.

Використання ракети з системи ППО для удару по наземному об'єкту майже напевно було викликано загальною нестачею боєприпасів, особливо високоточних ракет більшої дальності.

Розвідка нагадує, що того ж дня президент путін підписав угоди про анексію Запоріжжя та інших частин окупованої України.

"Росія витрачає стратегічно цінні військові ресурси у спробах досягти тактичної переваги й у процесі вбиває мирних жителів, яких вона тепер називає своїми громадянами", підкреслили у британському огляді.

Напередодні британська розвідка спрогнозувала ще більше поглиблення проблем з медичним забезпеченням російських військових з початком масової мобілізації.

Також, у британській розвідці вважають, що від мобілізації з росії вже виїхало більше людей, ніж задіяла рф на війну у лютому.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: