fbpx
Сьогодні
21:42 01 Жов 2022

росія повідомила МАГАТЕ, що генерального директора ЗАЕС "затримано тимчасово"

Фото: Getty Images

Міжнародному агентству з атомної енергії (МАГАТЕ) вдалося відшукати викраденого окупантами директора Запорізької АЕС Ігоря Мурашова.

Про це повідомляється у twitter МАГАТЕ.

"Після отримання інформації про затримання Ігоря Мурашова, генерального директора Запорізької атомної електростанції, МАГАТЕ зв'язалося з відповідними органами та було проінформовано, що пан Мурашов тимчасово затриманий", – йдеться у повідомленні.

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі повідомив, що агенство, відповідно до свого мандату щодо ядерної безпеки, активно шукало роз'яснень і сподівається на швидке та задовільне вирішення цього питання.

Як повідомляла Рубрика, 30 вересня генеральний директор Запорізької АЕС Ігор Мурашов був затриманий російським патрулем дорогою від станції до Енергодара.

Його автівку зупинили, його самого силоміць затримали та із зав'язаними очима відвезли в невідомому напрямку.

Україна засудила затримання гендиректора ЗАЕС та просить світ вплинути на росію для його звільнення.

МАГАТЕ звернулося до російської влади з проханням надати роз'яснення у зв'язку з повідомленнями про затримання гендиректора Запорізької АЕС.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: