fbpx
Сьогодні
12:36 01 Жов 2022

МЗС Грузії: Наша країна вже пережила насильницьку зміну кордонів і тому ніколи не визнає цього в Україні

Грузія рішуче засудила псевдореферендуми, проведені рф на території України, а також незаконну анексію цих територій

Про це йде мова у заяві Міністерства закордонних справ Грузії, опублікованій на сайті відомства, пише ЄП.

Як зазначають у заяві, у Тбілісі вважають дії росії явним актом насильницької зміни міжнародно визнаних кордонів України.

"Цією черговою протиправною дією російської федерації вкотре були грубо порушені основні принципи міжнародного права, які захищають територіальну цілісність і суверенітет всіх держав.

Грузія, яка вже пройшла через досвід насильницької зміни міжнародно визнаних кордонів, ніколи не визнає так звані незаконні референдуми, проведені в регіонах Українию

Та підтверджує свою тверду та непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України у її міжнародно визнаних кордонах", наголошено у заяві.

Раніше, 30 вересня президентка Грузії Саломе Зурабішвілі засудила дії росії з анексії чотирьох областей України.

А також наміри кремля провести мобілізацію на тимчасово окупованих українських та грузинських територіях.

Як повідомляла Рубрика, до Міністерства закордонних справ Данії викликали посла росії Владіміра Барбіна через анексію українських тимчасово окупованих територій.

Нагадаємо, що Україна офіційно повідомила Міжнародний суд ООН про порушення росією його наказу про тимчасові заходи у зв'язку зі спробою анексії чотирьох українських областей.

Лідери усіх країн Європейського Союзу опублікували спільну заяву, у якій рішуче відкинули та беззастережно засудили незаконну анексію Росією Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

Також, США, Велика Британія і Канада запровадили проти росії додаткові санкції.

До того ж, Україна, у відповідь на указ путіна про анексію частини України, 30 вересня подала заявку про прискорений вступ до НАТО.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: