fbpx
Сьогодні
13:55 01 Жов 2022

Донеччина: українські захисники розгорнули державний прапор на в'їзді до міста Лиман, - ОПУ

Фото: Східний Варіант

На Донеччині українські військові розгорнули державний прапор України біля стели на в'їзді до міста Лиман

Про це пише Рубрика.

Відео, як українські захисники перед стелою у Лимані розгорнули державний прапор України поширив заступник керівника ОП Кирило Тимошенко.

Також це зробив керівник Офісу президента Андрій Єрмак. Він у соцмережі також опублікував відео.

Наразі про офіційного повідомлення про звільнення Лиману немає.

Як повідомляла Рубрика, речник східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий розповів, що поблизу міста ЗСУ звільнили 5 населених пунктів: Ямпіль, Новоселівку, Шандриголове, Дробишеве та Ставки.

Наразі там тривають стабілізаційні заходи.

Також повідомляли, що у районі самого міста українські військові оточили близько 5 тисяч окупантів. Череватий зазначав, що окупанти досі намагаються прорватися з Лиману, але ЗСУ стримують їх.

Звільнення Лиману дуже важливе для подальшого звільнення Донбасу. Зокрема звідти можна рухатися до Кремінної та Сєвєродонецька.

Про те, що українські військові "фактично оточили" російське угруповання в районі міста Лиман Донецької області, у ЗСУ повідомили ще 30 вересня.

До того ж, у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) зазначили, що станом на 29 вересня українські війська, ймовірно, майже завершили оточення російського угруповання у місті та перерізали критичні наземні лінії зв'язку, які підтримують російські війська в районі Дробишеве — Лиман.

Як повідомляла Рубрика, у звіті за 30 вересня американський Інститут вивчення війни зазначив, що ЗСУ, ймовірно, візьмуть Лиман протягом наступних 72 годин.

Нагадаємо, що очільник Луганської області Сергій Гайдай також раніше повідомив про оточення понад 5 тисяч російських окупантів в районі Лиману.

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк прокоментував інформацію про оточення окупантів у Лимані, згадавши "Іловайський котел".

"Сьогодні просити про вихід із Лиманського котла доведеться росії. Якщо, звичайно, учасникам банкету у кремлі є справа до своїх солдатів", зазначив Подоляк.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: