fbpx
Сьогодні
12:09 01 Жов 2022

Данія викликала посла росії через підписання путіним указу щодо анексії українських територій

До Міністерства закордонних справ Данії викликали посла росії Владіміра Барбіна через анексію українських тимчасово окупованих територій

Про це повідомила пресслужба МЗС Данії, пише ЄП.

Міністр закордонних справ Данії Єппе Кофод заявив, що спроба президента рф владіміра путіна анексувати частини українських регіонів "абсолютно божевільна".

Як зазначили у заяві, саме тому і викликали російського посла до МЗС Данії.

"Так звані "референдуми" на сході України не мають жодної легітимності, є порушенням міжнародного права та всіх цінностей, за які ми виступаємо.

Данія ніколи не погодиться зі спробою росії змінити кордони України за допомогою воєнної сили. Це повідомлення має бути абсолютно зрозумілим для кремля. Тому я вирішив викликати посла росії на розмову",  наголосив Кофод.

Нагадаємо, що Україна офіційно повідомила Міжнародний суд ООН про порушення росією його наказу про тимчасові заходи у зв'язку зі спробою анексії чотирьох українських областей.

Лідери усіх країн Європейського Союзу опублікували спільну заяву, у якій рішуче відкинули та беззастережно засудили незаконну анексію Росією Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

Також, США, Велика Британія і Канада запровадили проти росії додаткові санкції.

До того ж, Україна, у відповідь на указ путіна про анексію частини України, 30 вересня подала заявку про прискорений вступ до НАТО.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: