fbpx
Сьогодні
08:56 30 Вер 2022

Українські війська, ймовірно, повністю оточили окупантів у Лимані, – ISW

English version here

Українські війська, ймовірно, оточили окупантів у Лимані, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW). Зокрема, ЗСУ перерізали останню дорогу Торське-Дробишеве, якою окупанти могли б відступити.

«Російські джерела вказували, що українські війська, ймовірно, завершили оточення російського угруповання в районі Лимана станом на кінець дня 29 вересня. Відомий російський військовий кореспондент заявив, що українські війська прорвали російську оборону в районі Ставок, за 10 км на північ від Лиману, і перерізали дорогу Торське-Дробишеве, яка є останнім шляхом постачання та виїзду російських військових, які підтримують лінію на захід від Лиману», – йдеться у звіті.

Зокрема, повідомлялося про «надзвичайно складну» ситуацію для підрозділів підрозділу БАРС-13 і 752-го мотострілецького полку 20-ї загальновійськової армії, які, розташовані в районі Дробишевого і в Лимані.

Також в ISW з посиланням на іншого мілітарного блогера з РФ зазначили, що українські війська атакують Лиман з трьох напрямків і перерізали російський доступ до критичної дороги Сватове-Лиман. Остання є основною наземною лінією зв'язку, що підтримує російське угруповання в самому Лимані. Ще декілька ворожих кореспондентів заявили, що без повторного підкріплення російських військових українські захисники взяли Лиман.

«Раніше 29 вересня Генштаб України повідомив, що сім танкових підрозділів, сформованих новомобілізованими та малокваліфікованими особами, перекинуті в район Лимана без належної вогневої підготовки та потрапили в ДТП]. Дуже малоймовірно, що будь-яке розгортання додаткових щойно мобілізованих, сил до Лиману забезпечить існуючому російському угрупованню значні оборонні можливості та не дасть українським військам зруйнувати Лиманський котел», – додали в ISW.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: