РНБО ввела обмеження проти 1300 росіян, у списку – Фрідман і Дерипаска

РНБО ухвалила рішення про застосування санкцій до значущих фізичних і юридичних осіб РФ – у ньому "тисячі прізвищ і тисячі компаній". За даними ЕП, у списку, зокрема, співвласник "Альфа груп" Михайло Фрідман.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у відеозверненні за підсумками засідання РНБО, пише ЕП.

"Сьогодні ж Рада нацбезпеки і оборони України ухвалила рішення про застосування санкцій до значущих фізичних і юридичних осіб Росії,  які не знайшли в собі мужності виступити на захист людяності та міжнародного права або які так чи інакше залучені до агресивних кроків проти України і спільноти демократичних народів", – сказав Зеленський.

Водночас секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі телемарафону заявив, що у списку, зокрема, "великий пакет російських олігархів".

"Сьогодні закінчилась письмова процедура відносно санкцій, у них великий пакет російських олігархів, промислових компаній, чиновників, депутатів Держдуми РФ – там тисячі прізвищ, тисячі компаній. Ми над пакетом доволі довго працювали", – сказав Данілов, але не назвав прізвищ.

За даними декількох співрозмовників ЕП, РНБО ухвалила рішення про санкції, які стосуються 1300 осіб, і які синхронізуються з раніше запровадженими санкціями ЄС і США.

"Синхронізація з західними санкціями вся, учасники референдумів, Медведчук і оточення, Янукович, Курченко, Дерипаска, Лєбєдєв, Фрідман. І всі олігархи, які йшли в пакеті синхронізації", – сказав співрозмовник ЕП.

Раніше США та Велика Британія розширили санкції проти рф через нову анексію.

Канада теж розширює санкції проти рф. Міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі в п'ятницю оголосила про запровадження додаткових санкцій у зв'язку зі спробою анексії Росією територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України.

Нагадаємо, що диктатор рф володимир путін 30 вересня підписав укази про "приєднання" до рф частково окупованих Запорізької, Херсонської, Донецької та окупованої Луганської областей України.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Свіжі дописи

  • Новини

Міноборони: для військовослужбовців існує шість видів додаткової винагороди

Існує шість видів додаткової винагороди для військовослужбовців, які боронять Україну від російських окупаційних військ. Про… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Федоров повідомив, що Польща продовжить абонплату терміналів Starlink для України

За підсумком зустрічі з віцепрем’єр-міністром - міністром цифровізації Республіки Польща Кшиштофом Гавковським віцепрем’єр-міністр з інновацій,… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Про грошове забезпечення для важкопоранених військових розповіли у Міноборони

Важкопораненим військовослужбовцям, які перебувають у закладах охорони здоров’я на лікуванні існує додаткова винагорода - 100… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Рішення для відбудови: Херсонська область отримала 25 самоскидів від ПРООН та уряду Японії

Від Програми розвитку ООН та за фінансової підтримки уряду Японії комунальний автопарк Херсонської області поповнився… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Ексрезиденту США Трампу пригрозили тюремним ув’язненням за неповагу до суду

Колишньому президенту Сполучених Штатів Дональду Трампу загрожує тюремне ув’язнення, якщо він учергове порушить заборону та… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

В інавгурації путіна візьмуть участь шість країн Європейського Союзу, – ЗМІ

7 травня представники 6 країн-членів Європейського союзу будуть присутні на інавгурації президента росії володимира путіна.… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.