fbpx
Сьогодні
09:51 30 Вер 2022

Медзабезпечення військових рф з масовою мобілізацією буде ще гірше, - британська розвідка

Фото: ілюстративне

Британська розвідка прогнозує ще більше поглиблення проблем з медичним забезпеченням російських військових з початком масової мобілізації.

Про це йдеться в огляді про війну в Україні за 30 вересня.

У ньому згадують факти з відео, знятого призваними в одному з пунктів збору в Росії, що облетіло мережу в Україні – як їм радять покласти в аптечки жіночі гігієнічні засоби на заміну професійним засобам для тампонади ран.

Також відзначають, що медична підготовка і розуміння принципів першої допомоги серед російських військових, скоріш за все, недостатня.

Серед прикладів наводять кейс, який теж облетів мережу в Україні – коли на російських військових, що загинули внаслідок критичної кровотечі, були сучасні якісні турнікети – але прикручені до бронежилета стяжками для кабелів, тому поранені не змогли швидко зірвати їх і врятуватися. Розвідка припускає, що таке кріплення замість правильної липучки могли використати і через те, що це обладнання досить рідкісне і його можуть красти.

"Недостатня впевненість російських військових у тому, що в них буде достатнє медичне забезпечення, майже напевно сприяє падінню моралі та готовності проводити у наступальні дії в багатьох підрозділах, розгорнутих в Україні", – підсумовує розвідка.

В огляді за 29 вересня писали, що за тиждень з оголошення в росії мобілізації з країни втекло, можливо, вже більше людей, ніж було в угрупованні російських військ на початку повномасштабного нападу на Україну.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: