fbpx
Сьогодні
19:56 30 Вер 2022

Глави МЗС країн G7 анонсували нові санкції проти рф

Міністри закордонних справ країн G7 засудили анексію росією окупованих областей та пообіцяли запровадити нові санкції проти москви.

Про це повідомляє Reuters.

"Ми ніколи не визнаємо ні ці анексії, ні бутафорські "референдуми", проведені під дулом пістолета", – йдеться у спільній заяві глав МЗС Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великої Британії, США та Європейського Союзу.

Крім того, дипломати анонсували нові економічні санкції проти росії, а також фізичних та юридичних осіб усередині країни та за її межами, які надають політичну чи економічну підтримку війні проти України.

Раніше США та Велика Британія розширили санкції проти рф через нову анексію.

Канада теж розширює санкції проти рф. Міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі в п'ятницю оголосила про запровадження додаткових санкцій у зв'язку зі спробою анексії росією територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України.

Нагадаємо, що диктатор рф володимир путін 30 вересня підписав укази про "приєднання" до рф частково окупованих Запорізької, Херсонської, Донецької та окупованої Луганської областей України.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: