fbpx
Сьогодні
20:57 29 Вер 2022

Заборона на удари по рф стосується тільки HIMARS зі США, - Маркарова

Photo: facebook.com/GeneralStaff.ua

Посол України у США Оксана Маркарова повідомила, що домовленість України та США про незастосування американської зброї для ударів по території рф стосується тільки реактивних артилерійських систем HIMARS, а не всіх типів поставленого озброєння.

Про це вона розповіла в інтерв'ю "Європейській правді".

Маркарова коментувала заяву міністра оборони Олексія Резнікова про зобов'язання України не використовувати західне озброєння для ударів по території рф.

На уточнююче запитання, чи поширюється обмеження тільки на системи HIMARS , чи загалом на всю американську зброю, Маркарова сказала, що "це стосується самe HIMARS".

У серпні міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна зобов'язалася не використовувати західну зброю на території рф, а от щодо тимчасово окупованого Криму таких обмежень немає.

"У нас є домовленості зі Сполученими Штатами, що ми не будемо використовувати зброю, надану нам Сполученими Штатами і партнерами, по території рф. Але якщо ми сьогодні говоримо про деокупацію тимчасово окупованих територій України, де знаходиться ворог, то, відповідно, у нас таких обмежень нема", – заявляв міністр.

Маркарова також підтвердила, що США не встановлювали жодних обмежень щодо ударів України з використанням американської зброї по території Криму.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: