fbpx
Сьогодні
13:21 29 Вер 2022

В Україні вперше облаштують укриття-коворкінг для студентів: у чому рішення

Фото: КПІ

Таке укриття створять у Київському політехнічному інституті імені Ігоря Сікорського. 

Про це йдеться на сторінці КПІ у фейсбуці. 

У чому проблема?

Головне під час навчання та роботи – це життя та здоров'я учасників освітнього процесу, тому перша вимога – це їхня безпека. На певних територіях України є можливість здійснювати очне та змішане навчання, але за умови наявності укриття у закладі освіти. Але навчання може бути за умови нормального стану укриття. На жаль, війна показала, що в частині закладів освіти або зовсім немає бомбосховищ, або вони не є придатними, а навіть небезпечні для перебування у них людей. 

Яке рішення? 

У КПІ імені Ігоря Сікорського створять перше в Україні укриття-коворкінг для студентів у межах соціального стартапу Smart Shelter. Для реалізації проєкту університет співпрацює із компанією Clust.

Як це працює? 

У межах проєкту облаштують Clust Space – коворкінг, в якому можна буде працювати та навчатися за будь-яких умов, а під час повітряної тривоги простір трансформуватиметься в укриття.

До розробки майбутнього безпечного коворкінгу залучені також студенти Київського національного університету будівництва та архітектури. Під час проєктування архітектори враховуватимуть усі обмеження, ДБН та ДСТУ для підвалів, які використовуватимуть як укриття, а дизайнери розроблять оформлення приміщення.

Зараз для створення укриття-коворкінгу Clust Space розглядають приміщення на нульовому поверсі бібліотеки КПІ. Ініціатори сподіваються, що проєкт стане зразком і для інших українських вишів та навіть закордонних закладів освіти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: