fbpx
Сьогодні
10:54 29 Вер 2022

У Швеції виявили вже четверте джерело витоку газу з трубопроводу "Північний потік"

Берегова охорона Швеції виявила вже четверте місце витікання газу з газопроводів "Північний потік-1" та "Північний потік-2"

Про це повідомляє Reuters.

Нагадаємо, що газопроводи прокладені між росією та Європою по дну Балтійського моря.

"Дві з цих чотирьох (точок витоків газу – ред.) знаходяться у виключній економічній зоні Швеції", – заявила речниця Берегової охорони Швеції Дженні Ларссон.

Чиновниця додала, що інші дві точки витікання знаходяться у виключній економічній зоні Данії.

За даними шведської Берегової охорони, четвертий витік виявлений на газопроводі Nord Stream 2  у безпосередній близькості від більшої діри, знайденої на сусідньому Nord Stream 1.

Як повідомляла Рубрика, 27 вересня в газопроводах "Північний потік-1" та "Північний потік-2" сталося витікання газу. В Євросоюзі заявили, що витоки на обох газогонах є результатом навмисних дій.

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель відреагував на інцидент, що стався на газопроводах "Північний потік".

"Ці інциденти – не випадковий збіг, і вони впливають на всіх нас. Уся наявна інформація вказує на те, що витоки стали наслідком умисних дій.

Ми підтримаємо будь-яке розслідування, спрямоване на встановлення повної картини того, що й чому сталося, та вживатимемо подальших кроків для підвищення нашої стійкості у сфері енергобезпеки.

Будь-яке умисне завдання шкоди європейській енергетичній інфраструктурі абсолютно неприйнятне і отримає жорстку та об'єднану відповідь", заявив головний дипломат ЄС.

Данія і Швеція також припускають, що може йтися про диверсію.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: