fbpx
Сьогодні
13:05 29 Вер 2022

У розвідці заявили про підготовку білорусі прийняти 20 тисяч мобілізованих з росії

Фото: Reuters

У республіці білорусь готують місця для розміщення 20 тисяч російських мобілізованих

Про це пише Рубрика, посилаючись на Головне управління розвідки Міноборони.

У відомстві зазначили, що мобілізовані мають поповнити дислоковані в білорусі підрозділи зс рф. Поповнення повинно відбутися так, щоб у результаті було співвідношення "досвідчених" та "молодих" військових  1 до 5.

За даними української розвідки, для розміщення планують використати існуючі військові фонди, а також цивільні приміщення і будівлі.

Під ці потреби передають склади, ангари та інші приміщення покинутих сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств. Відповідні вказівки було надано зс білорусі та місцевим радам.

"Після збільшення штату підрозділи використовуватимуть російську військову техніку зі складів на території білорусі. Також планується посилення за рахунок техніки та озброєння, знятих зі зберігання на території рф.

Брак техніки для перевезення особового складу окупаційних військ планується поповнити за рахунок мобілізації цивільних вантажних та легкових автомобілів.

Також влада рб дала вказівку правоохоронним органам сприяти представникам зс рф у мобілізації російських громадян, які нещодавно заїхали на територію країни", зазначили у ГУР.

Нагадаємо, у британській розвідці вважають, що від мобілізації з росії вже виїхало більше людей, ніж задіяла рф на війну у лютому.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: