fbpx
Сьогодні
10:30 29 Вер 2022

У британській розвідці вважають, що від мобілізації з росії вже виїхало більше людей, ніж задіяла рф на війну у лютому

За тиждень, після оголошення в рф мобілізації, з країни виїхало вже більше людей, ніж було в угрупованні російських військ на початку повтомасштабного вторгнення в Україну

Про це інформує Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії за 29 вересня.

"За сім днів відтоді, як президент путін оголосив "часткову мобілізацію", спостерігається доволі масовий виїзд з країни росіян, які хочуть її уникнути.

Точні цифри невідомі, але це, скоріш за все, вже більше, ніж загальна чисельність угрупування, яке РФ розгорнула для вторгнення у лютому 2022 року", наголошують у британській розвідці.

При цьому, як зазначають британські розвідники, наскільки відомо, серед втікачів переважають найбільш заможні й освічені люди.

"Якщо додати це до фактору тих резервістів, яких все ж мобілізують – внутрішній економічний вплив меншої доступності трудового ресурсу та прискорення "відтоку мізків", скоріш за все, ставатиме все більш значним", – підкреслюють в огляді.

Раніше у британській розвідці повідомляли, що російські сили через політичний тиск продовжуть спроби наступу на Бахмут, замість того, щоб зміцнювати свої фланги.

Також, у Міноборони Британії зазначили, що ситуація на полі бою в Україні залишається складною, але ЗСУ тиснуть на територію, яку росія вважає важливою для досягнення своїх військових цілей.

За даними британської розвідки, 30 вересня, під час виступу перед російським парламентом президент рф володимир путін може оголосити про анексію окупованих українських територій.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: