fbpx
Сьогодні
22:53 29 Вер 2022

путін вперше прокоментував витоки на газопроводах "Північний потік"

Президент росії володимир путін під час розмови з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердогано уперше прокоментував інцидент на газопроводах "Північний потік".

Про це повідомляє російське пропагандистське інформагентство "ТАСС" з посиланням на пресслужбу кремля.

"Президентом росії дано принципову оцінку безпрецедентній диверсії, по суті – акту міжнародного тероризму щодо магістральних газових трубопроводів "Північний потік – 1" і "Північний потік – 2″. Зазначено, що росія виносить це питання на термінове обговорення в Раді Безпеки ООН", – йдеться у повідомленні.

Довідка

В ніч проти 26 вересня диспетчер берегового майданчика "Північного потоку-2" зафіксував різке падіння тиску у трубопроводі. Крім того, витік газу зафіксовано з обох ниток першого "Північного потоку" – у винятковій економічній зоні Данії на північний схід від острова Борнхольм.

У Німеччині підозрюють, що витоки газу на гілках російських газопроводів "Північний потік" через Балтійське море є наслідком умисних дій. Данія і Швеція також припускають, що може йтися про диверсію.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: