fbpx
Сьогодні
11:56 29 Вер 2022

Міністр оборони заявив, що проблема з іранськими БПЛА уже вирішується

Фото: Нацгвардія

Україна вже вирішує проблему іранських безпілотників

Про це інформує Рубрика, посилаючись на міністра оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

До того ж, як зазначив очільник міністерства оборони, українські Повітряні сили навчилися їх глушити.

"Ми вже її (проблему іранських безпілотників – ред.) вирішуємо. Так, це неприємно, але навіть унікальні системи ППО на 100 відсотків не гарантують закриття неба.

Я радий тому, як працюють наші Повітряні сили, збиваючи таку кількість цих "шахедів". Наші навчилися їх глушити.

Ми звернулися до наших партнерів, зокрема, які бояться давати нам зброю, але в яких є хороша експертиза. Я їм сказав, що ми дамо вам їхні запчастини, вивчіть їх і дайте нам системи придушення.

І низка країн, які не хотіли давати зброю, зацікавилися цією пропозицією", наголосив Резніков.

Як повідомляла Рубрика, зі слів міністра оборони Олексіяя Резнікова, "народний" супутник компанії ICEYE за перші два дні роботи виявив понад 60 одиниць техніки росіян.

"Зі зрозумілих причин не можу розкрити усіх подробиць, але тільки уявіть: за перші два дні роботи супутника було виявлено понад 60 одиниць бойової техніки, яку ворог намагався замаскувати у лісосмугах та за іншими перешкодами.

Її виявили тому, що супутники ICEYE збирають інформацію за технологією Synthetic aperture radar (SAR).

Зазначену техніку було б дуже складно або неможливо помітити засобами оптичних супутників. Натомість координати "схованого" були оперативно передані для нанесення вогневого ураження", повідомив міністр.

Нагадаємо, що з вересня на півдні України почалось масове використання російською армією іранських безпілотників-камікадзе.

Керівник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк розповіла, як українські військові збивають іранські дрони, запущені росією.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: