fbpx
Сьогодні
15:13 29 Вер 2022

Гендиректор Yakaboo заявив, що книги купують переважно жінки за гроші чоловіків: він вже вибачився та йде з посади

Генеральний директор українського видавництва Yakaboo Іван Богдан потрапив у дуже неприємний сексистський скандал

Про це пише Рубрика.

Інцидент трапився у рамках зустрічі українських популяризаторів читань "Українська книга: після війни, геть від Москви".

Генеральний директор українського видавництва Yakaboo Іван Богдан спробував невдало пожартувати про жінок, нібито цільова аудиторія його магазину "жінки, які витрачають гроші чоловіків".

У студії Богдан відповідав на запитання, який він – український читач книжок. Він повідомив, що сама суха статистика у відсотках зараз нікому не цікава. І тут директор видавництва з посмішкою вирішив "пожартувати".

"Більше книг купують жінки. Ну як завжди витрачають кошти, які заробляють чоловіки", – заявив він.

Українки закликають нічого не купувати на Yakaboo 

Зазначимо, що цей вислів зачепив дуже багатьох українок. У коментарях до відео жінки висловили своє обурення такими сексистськими висловлюваннями Івана Богдана.

Жінок закликають не купувати книги на Yakaboo. Такий "флешмоб" шириться твітером у відповідь на сексистське висловлювання гендиректора книгарні Івана Богдана.

Першою звернула увагу на цей сексистський вислів тіктокерка bezkhvosta.books. Її відео поширюють у Твіттері з закликом відмовитися від продукції Yakaboo.

  • Як маркетологиня відкрию секрет, що без жіночої аудиторії в Україні не проживе жодного бізнесу, навіть шиномонтажу. Тож віддавайте свої гроші туди, де вас поважають, пані.

коментарі

  • Після того як у 2020 році Yakaboo продавали у собі на платформі книгу "Гамарджоба, панове" і казали, що то не вони, думала, трохи порозумнішало їх керівництво. А ніт. Нова тема. Секзизм. Тепер точно гудбай.

коментарі

  • Дуже образливо звучити. А здавалося, людина розумна і поважана. Він напевно на роботі ті ж так само цінує жінок. А своїм секретерам-жінкам, певно, він платити мало, бо для чого їм платити, якщо їм все одно чоловіки їх дають гроші!!!

коментарі

  • Yakaboo для мене помер.. Назавжди..
  • Більше ніяких покупок на якабу! Ось так обісрати більшість жінок-книголюїв, які самі заробляють гроші – рівень зовсім дурної та сексиської людини. Хай працює інститут репутації.

Вибачення Генерального директора українського видавництва Yakaboo Івана Богдана

"Хочу публічно принести всім свої щирі вибачення. Мій невдалий вислів вчора під час панельної дискусії про портрет сучасного українського читача викликав у соцмережах справедливе обурення.

Я усвідомлюю, що такі формулювання неприпустимі у жодній формі та за будь-якої ситуації.Повірте, я дуже жалкую про вчорашній інцидент. Ніколи так не мислив та не маю жодних упереджень в гендерному питанні", зазначив Богдан.

Також пост зробила і сама книгарня Yakaboo у Фейсбуці.

"Ми впевнені, Іван Богдан не мав на меті нікого образити, оскільки ніколи не мав упереджень в питаннях гендеру та завжди ставився до жінок з повагою.
Але його висловлювання не сумісне з цінностями, культурою та поглядами, які сповідує наша Компанія, наші Акціонери, наша Команда.
У зв'язку з цим ми ухвалили єдине можливе рішення. Іван Богдан відсторонений від управління компанією", підкресили у виданні.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: