fbpx
Сьогодні
16:18 29 Вер 2022

Енергоатом назвав фейком інформацію про пожежу на енергоблоці ЗАЕС

Фото: Енергоатом

НАЕК "Енергоатом" називає фейковою інформацію про пожежу на одному з енергоблоків тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС).

Про це повідомляє пресслужба компанії у Телеграмі.

"У Telegram-каналах поширюється недостовірна інформація про пожежу на другому енергоблоці ЗАЕС. Офіційно інформуємо, що це не відповідає дійсності. Станом на 15:40 29 вересня 2022 року на енергоблоках Запорізької АЕС не зафіксовано пожеж та загорянь", – йдеться у повідомленні.

В Енергоатомі припускають, що інформація про пожежу на енергоблоці ЗАЕС з'явилася через черговий вибух на периметрі замінованої станції: на лінії подачі напруги на азотно-кисневу станцію від енергоблока №6.

Зазначається, що внаслідок вибуху лінію пошкодило, через стрибок напруги сталося коротке замикання одного з трансформаторів напруги на енергоблоці №6 із незначним задимленням. З міркувань безпеки викликали пожежний розрахунок, але задіювати його не довелося, оскільки у тому не було необхідності.

Довідка

ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими. Відтоді загарбники розміщують на майданчику станції військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію. Обстрілюють росіяни і саму станцію, руйнуючи ЛЕП, спричиняючи відключення енергоблоків і звинувачуючи в цьому ЗСУ.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: