fbpx
Сьогодні
08:35 28 Вер 2022

Зеленський назвав фарсом оголошені окупантами результати так званих референдумів

English version here

Фото: Т.me/andriyshTime

Окупаційна влада тимчасово захоплених українських територій оголосила результати так званих референдумів

Дані оприлюднюють російські змі, Телеграм Глави країни.

Як пишуть росзмі, окупаційні "адміністрації" захоплених частин Донеччини, Луганщини, Херсонщини та Запорізької області заявили, що за результатами псевдореферендумів більшість мешканців цих регіонів нібито висловилися за приєднання до рф.

Так, за включення до складу рф нібито проголосували:

  •  окупованої частини Запорізької області 93,11% жителів,
  • Херсонщини — 87,05%,
  • Луганщини — 98,42%,
  • Донеччини — 99,23%.

Загарники заявляють, що явка на псевдореферендумах у різних регіонах нібито була від 78% до понад 97%.

Реакція України на результати так званих референдумів

Президент України Володимир Зеленський заявив, що "цей фарс на окупованій території не можна назвати навіть імітацією референдумів".

"Що намалюють замість результату, ми знали заздалегідь. Навіть розвідці не треба було особливо старатися. Погоджені цифри для цього фарсу були вкинуті у засоби масової інформації. Росія навіть не ховається", сказав президент.

Зеленський також підкреслив, що "єдиною раціональною відповіддю на таку зухвалість окупанта" є ще більше підтримки для України. Президент подякував українським партнерам, які "підтверджують таку підтримку". Вона є оборонною, фінансовою, санкційною.

На засіданні Радбезу Зеленський підкреслив, що реалізація росією так званого кримського сценарію та чергова спроба анексії української території означатиме, що з володимиром путіним "немає про що говорити, це чітко й зрозуміло".

Як проходило "голосування" під дулами автоматів

У тимчасово захоплених регіонах Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей 23 вересня розпочалися псевдореферендуми про приєднання до складу росії.

Ці "референдуми" проходили під контролем російських військових. Жителі окупованих територій та місцева влада розповідали, що озброєні групи окупантів ходять із бюлетенями по домівках, погрожують, коли люди не хочуть відчиняти двері.

"Голосування" тривали 5 днів — до 27 вересня. В останній день "голосування" відбулося на виборчих дільницях, а в попередні дні "з метою безпеки" — на прибудинкових територіях і за заявами вдома.

Іноземні країни, зокрема США та інші країни "Великої сімки", країни Європи, Казахстан і Сербія, оголосили, що не визнаватимуть "результати" псевдореферендумів.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: