fbpx
Сьогодні
20:37 28 Вер 2022

Внаслідок ударів росіян на Печенізькій дамбі стався неконтрольований скид води

Внаслідок ракетних ударів по Печенізькій дамбі стався неконтрольований скид води, але ситуація контрольована.

Про це на брифінгу в Харкові поінформував міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець, повідомляє "Укрінформ".

"Кілька днів російська федерація вела ракетний обстріл по гідровузлу Печенізького водосховища. Це призвело до неконтрольованого скиду води. Сьогодні рівень знизився, ситуація контрольована… Зробимо все, щоб Харків не залишився без води. Є певні рішення, прийняті Кабінетом Міністрів, і ці рішення будуть виконуватися", – сказав Стрілець.

Він запевнив, що питання водозабезпечення, можливого руйнування та підтоплення селища Печеніги на контролі з перших днів вторгнення.

Також, за інформацією міністра, внаслідок руйнування греблі та зниження рівня води в Оскольському водосховищі завдано шкоду водним живим ресурсам, яка, за обрахунками екоінспекторів, склала 288 млн гривень.

За даними Стрільця, завдяки успішному контрнаступу ЗСУ на Харківщині було деокуповано 18 водосховищ загальним об'ємом 513 млн куб. м. На поки ще тимчасово захопленій території знаходяться 112 водних об'єктів – 5 водосховищ і 107 ставків.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: