fbpx
Сьогодні
10:10 28 Вер 2022

Війська РФ намагалися відбити у ЗСУ Куп'янськ та потрапили в оточення: ліквідовано десятки загарбників, – журналіст

На Харківщині російські загарбники спробували знову зайняти втрачене місто Куп'янськ

Про це у Telegram повідомив журналіст Роман Цимбалюк.

Як зазначив він, відбити населений пункт у Збройних сил намагалися підрозділи 200-ї окремої мотострілецької бригади ЗС РФ.

У результаті у ворога нічого не вдалося, загарбники зазнали поразки та відступили.

Зі слів Цимбалюка, ворожі підрозділи, які намагалися відбити Куп'янськ, були оточені та частково розбиті українськими військовослужбовцями.

Російські агресори втратили близько 40 осіб – 30 убитими та ще 10 пораненими. Постраждав, зокрема, командир роти.

Також під час спроби наступу російська окупаційна армія втратила 7 одиниць броньованої техніки.

"Під час спроби відбити Куп'янськ (Харківська область), підрозділи 200 окремої мотострілецької бригади (в/ч 08275, Печенга) були оточені і частково розбиті. Втрати склали: близько 30 – убитих (дві штурмові групи); 10 – поранених (зокрема командир роти) та підбито близько 7 одиниць броньованої техніки", – повідомив Цимбалюк.

Нагадаємо, українські захисники під час контрнаступу на Харківщині звільнили від російських загарбників місто Куп'янськ. 10 вересня у населеному пункті підняли український прапор.

Раніше повідомляли, що українські воїни мають успіхи і на Донеччині. Днями стало відомо, що ЗСУ звільнили від окупантів Яцківку та відновили контроль над позиціями біля Бахмута.

Зазначимо, що українські Сили оборони відбили у окупантів Куп'янськ-Вузлову у Харківській області. Цей важливий для росіян логістичний вузол зараз – під майже повним контролем України.

Нагадаємо, що українська армія досягла значних успіхів у межах контрнаступу в Харківській області. Їй дісталися сотні танків та вантажівок, тонни боєприпасів, у полон було взято тисячі загарбників.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: