fbpx
Сьогодні
14:31 28 Вер 2022

Євросоюз просить Київ відійти від формату "єдиних новин" на телебаченні, - посол Німеччини

Європейський Союз непублічно закликає Київ відійти від формату "єдиних новин" на телебаченні й надати глядачам вибір

Про це розповіла посол Німеччини Анка Фельдгузен в інтерв'ю "Європейській правді".

Жуналіст запитав дипломатку, яка позиція Берліна щодо тих кроків, які в Україні критикують як антидемократичні. Зокрема, мають на увазі відключення від ефірів трьох телеканалів.

"Ми, можливо, не публічно, але весь час говоримо про ці речі з українським урядом. У нас є спільна мета: щоб Україна залишилася демократичною і під час війни", – відповіла на це Фельдгузен.

Зі слів німецького посла, у Євросоюзі розуміють, що інформаційна війна є складовою сучасності і партнери звичайно розуміють, чому Україна заборонила проросійські канали.

Проте через це під обмеження потрапили не лише вони. Тому Київ вже неодноразово закликали переходити до більш відкритого інфопростору.

На уточнення "ЄвроПравди" про те, чи йдеться про відхід від "єдиного марафону", посол сказала, що це може бути одним з прикладів того, що варто зробити.

"Люди повинні мати альтернативні джерела інформації. Мені здається, що всі ваші політичні сили зараз – патріотичні. Усі хочуть, щоб Україна перемогла.

Можливо, є різні погляди, але все-таки всі – патріоти. А людям треба дати можливість обирати, що вони хочуть дивитися", зазначила Анка Фельдгузен.

Вона пояснила також, чому посольство в умовах загрози ракетних ударів та ядерного шантажу з боку Кремля продовжує працювати в Києві.

"По-перше, хай це звучить банально, але ми звикаємо до всього, навіть до війни. Ми вже зрозуміли, що ми можемо працювати тут з оновленими безпековими процедурами і у скороченому складі.

Нас зараз тут 11 німців, а було 55″, – розповіла дипломатка.

Вона нагадала, що й перед повномасштабним вторгненням посольство Німеччини евакуювалося серед останніх – в ніч на 24 лютого. 

"Ракетні удари є, але ми також бачимо, що в центрі Києва їх не було. І це теж причина, чому ми тут. Це може змінитися, і тоді наші дії будуть іншими", пояснила Анка Фельдгузен. 

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: