fbpx
Сьогодні
19:26 28 Вер 2022

Перші російські мобілізовані вже на фронті - є й такі, що здалися в полон

Фото: ілюстративне

Перші російські мобілізовані, які вже є на фронті, здаються в полон. Крім того, багато звернень у рамках проєкту "Хочу жить" з питанням, як правильно здаватися в український полон.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив член Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, представник пресслужби Головного управління розвідки Андрій Юсов.

"Так, справді є така інформація (про наявність на фронті першої хвилі російських мобілізованих – ред.). Тим, кому найбільше "пощастило", їх без підготовки одразу відправляють на фронт до складу окупаційних військ, до тих підрозділів, які зазнали найбільше втрат, і ось цей кадровий голод поповнюють мобілізованими новобранцями. Серед них так само вже багато звернень до проєкту "Хочу жить" з уточненнями, як правильно здаватися в український полон", – зазначив Юсов, додавши, що путін продовжує політику знищення не лише українського, а й свого народу.

Юсов додав, що вже є інформація про перших полонених мобілізованих.

"Деталізувати не будемо, але звернень дуже багато", – сказав він, уточнивши, що серед тих, хто потрапив або здався в полон, є такі, які не хочуть потрапляти в список на обмін і не хочуть повертатися до росії чи в ОРДЛО.

Крім того, він відзначив, що все більше росіян дізнаються про проєкт "Хочу жить", адже інформація про нього є в широкому доступі, всі охочі можуть нею скористатися.

"Гаряча лінія в буквальному сенсі гаряча. Мова йде про десятки і сотні дзвінків. Не всі з них від російських військових, але дзвонять їхні родичі… Є люди, яких ще не мобілізували, але запитують, як правильно діяти. Окрема категорія – це мешканці Криму, які отримали або змушені були отримати російське громадянство та мають український паспорт", – розповів Юсов.

За його словами, той, хто добровільно здається, хто не вчиняв злочинів проти мирного населення, має повне право зберегти своє життя і не бути гарматним м'ясом.

Юсов додав, що є статистика щодо кількості тих, хто здався в полон, однак її українська розвідка поки не розголошуватиме.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: