fbpx
Сьогодні
09:00 28 Вер 2022

На Луганщині у "референдумі" взяли участь стільки ж людей, скільки мали право голосу в 2012-му, – Гайдай

Фото: ТАСС

На Луганщині у так званому референдумі взяли участь стільки ж людей, скільки мали право голосу десять років тому

Про це повідомляє голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Телеграм-каналі.

Окупаційна влада при підрахунках, навіть, врахувала сотні тисяч евакуйованих та емігрантів.

" Майже ніхто не дивується результатам цього кількаденного неволевиявлення. Обурені – тисячі, здивовані, мабуть, одиниці.

Цифри можна намалювати будь-які, як і "правильно" порахувати пусті чи невірно заповнені папірці для голосування. Важко це назвати бюлетенями", зазначив очільник області.

Голова ОВА також повідомив, що на виборах народних депутатів України у жовтні 2012 року, коли ще також голосувала вся Луганщина, до списків були включені 1, 829 млн осіб.

Наразі "привели голосувати" 1,662 млн осіб.

"Із урахуванням явки лише у 94%, маємо 1,768 млн населення, яке мало право голосувати, але не мало права голосу.

Тобто, з урахуванням катастрофічної щорічної негативної різниці між кількістю народжених і померлих на території так званої "ЛНР", в організаторів "референдуму" виходить, що населення за ці роки зменшилося лише на 60 тисяч осіб.

До цих 60 тисяч різниці входять не тільки померлі, а й сотні тисяч переселенців у межах України – тільки протягом весни-літа 2022 року офіційно зареєстрованих понад 320 тисяч переміщених осіб.

Багато хто ще не зареєструвався або користується довідкою, отриманою 7-8 років тому. Десятки тисяч луганчан виїхали в країни Європи.

До цих 60 тисяч різниці увійшли загиблі та скалічені, яких росія примусово мобілізувала під час вторгнення. Напевно, й полонені та зниклі безвісти.

Багато й тих, хто за ці вісім років облаштувався на росії. Та й там нібито проголосували 402 тисячі або 99,35%. Тобто усі заробітчани та біженці мали кинути роботу і дістатися 181 виборчої дільниці. Їхати в інше місто? Байдуже! До сусіднього регіону – також.

Порахували всіх!", підкреслив очільник області.

Як проходило "голосування" під дулами автоматів

У тимчасово захоплених регіонах Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей 23 вересня розпочалися псевдореферендуми про приєднання до складу росії.

Ці "референдуми" проходили під контролем російських військових. Жителі окупованих територій та місцева влада розповідали, що озброєні групи окупантів ходять із бюлетенями по домівках, погрожують, коли люди не хочуть відчиняти двері.

"Голосування" тривали 5 днів — до 27 вересня. В останній день "голосування" відбулося на виборчих дільницях, а в попередні дні "з метою безпеки" — на прибудинкових територіях і за заявами вдома.

Зеленський назвав фарсом оголошені окупантами результати так званих референдумів.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: