fbpx
Сьогодні
22:12 28 Вер 2022

лукашенко заявив, що "Абхазія є, її з мапи не стерти"

Фото: ТАСС

лукашенко фактично визнав незалежність Абхазії – території Грузії, окупованої росією, і визнав, що візит до неї він здійснив після зустрічі з владіміром путіним напередодні.

Про це написало офіційне інформагентство білорусі БЕЛТА.

лукашенко заявив, що перед поїздкою в Абхазію обговорював проблеми самопроголошеної "республіки" з путіним.

"Ми багато дуже, до ночі обговорювали ці питання. Він дуже занурений, більше, ніж я, в проблеми і справи Абхазії. Не буду довго говорити про це, але ми дійшли одного висновку: що Абхазія є, її з мапи не стерти, жодні санкції не зможуть це зробити", – заявив білоруський диктатор.

Мету свого візиту лукашенко охарактеризував так: "Люди тут святі. Не для лестощів вам кажу: святі! Я це пам'ятаю з радянських часів, коли тут бував. Тому ми хочемо налагодити цей не просто міст дружби, а дуже серйозні наші відносини".

Довідка

У середу лукашенко вперше відвідав з офіційним візитом Абхазію – окуповану російськими військами територію Грузії, де зустрівся з так званим президентом невизнаної Абхазії Асланом Бжанією.

лукашенко у 2015 році заявляв, що Мінськ поважає територіальну цілісність Грузії.

Міністерство закордонних справ Грузії викликало білоруського посла Анатолія Ліса у зв'язку з візитом лукашенка в окуповану росією Абхазію, а прем'єр-міністр та президентка Грузії засудили дії білоруського диктатора.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: