fbpx
Сьогодні
11:19 28 Вер 2022

Як правильно евакуювати птаха? Поради від лікаря-орнітолога

English version here

Необхідно заздалегідь підготувати фанерний бокс із низькою жердиною та назбирати гілочок 

Нещодавно "Рубрика" відвідала реабілітаційний центр для птахів, який лікар-орнітолог із Кропивницького на ім'я Станіслав влаштував на власному подвір'ї. 

Ми зібрали корисні поради орнітолога, зокрема про те, як правильно евакуювати або перевезти домашнього птаха:

  1. Придбайте заспокійливі для птахів.

Птахи мають дуже чутливу нервову систему, тому від гучних вибухів та інших звуків сильно лякаються, починають безладно літати й часто розбиваються о стіни або клітку, отримують травми та помирають. Щоб цього не сталося, придбайте відповідні препарати у ветеринарному магазині. У домашньому використанні лікар радить використовувати препарат Nekton relax.

  1. Побудуйте фанерний бокс для птаха.

У клітці евакуювати птаха не можна. Найкраще рішення — побудувати фанерну коробку, яка відкривається та закривається. Зробіть у ній вентиляційні отвори та встановіть низьку жардину, на якій птах зможе сидіти. Вода в бокс не ставиться — лише їжа. 

Коробку для взуття краще не використовувати, якщо це не хвилястий папуга, а більший птах: у стресі птах починає гризти все, що бачить, і зможе легко розгризти картон та вилетіти. Крім того, на коробку можна випадково сісти або легко пошкодити її та птаха всередині.

  1. Запасіться гілочками.

Крім їжі, ви можете покласти в коробку молоді пагони дерев. "Для птахів це як солона соломка для людей, її можна скільки завгодно згризти", — радить лікар.

Повну версію матеріалу про пташиного лікаря, який рятує птахів, читайте за посиланням.

Фото "Рубрики"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: