fbpx
Сьогодні
10:26 27 Вер 2022

Волонтери збирають кошти на літак, щоб захистити Запоріжжя від масованих обстрілів: як працює це рішення

Вартість такого літака приблизно 1 880 000 ₴.

Про це повідомив волонтер Максим Терещенко.

У чому проблема?

Останнім часом жителі Запоріжжя майже щодня страждають від російських обстрілів.  Ракетні атаки відбуваються з загрозливою періодичністю. Якщо раніше це було тільки вночі, та й декілька прильотів, то останні дні бувало і до 12 одночасно. 

Більшість ракет — це перероблена С-300, система що мала бути застосована до повітряних цілей. Тепер це ракета земля-земля, у якої велика швидкість.

Протидія ракетам С-300 — це наша ППО, але ракети, зазвичай, літають пакетом по 4 штуки, якщо працює 2 установки — 8 одночасно. Тому знешкодити всі одразу неможливо.

Яке рішення? 

За допомогою розвідки можна знайти та знешкодити ті ракети. Для цього розвідка має використовувати спеціальні розвідувальні літаки, щоб в онлайн форматі бачити та приймати рішення за лічені хвилини. Такий літак волонтери вже знайшли, також знайшли пілотів. 

Як це працює?

Вартість такого літака приблизно 1 880 000 ₴. Волонтери планують придбати його та передати розвідці. Проте коштів поки недостатньо. Волонтери шукають мецената, що зможе закрити основну частину суми, це значно пришвидшить придбання та пошук С-300, щоб знешкодити назавжди.

Ви також можете задонатити на Банку, і це також допоможе придбати літак.

Важливо: Максим Терещенко каже, що це узгоджено з військовими, літак піде на конкретну бригаду, пілоти мають сертифікат, фах та розуміють особливості літака.

Номер картки Банки: 5375 4112 0140 1739

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: