fbpx
Сьогодні
11:14 27 Вер 2022

Плани рф щодо анексованих територій України: кремль планує створити "Кримський округ"

English version here

У росії, використовуючи нові анексовані території України, можуть створити "Кримський федеральний округ"

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на співрозмовника в Раді Федерації РФ і близьке до "уряду Криму" джерело.

Як зазначають, до цього округу хочуть включити сам півострів, а також захоплені території Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

Створення нового округу "Кримський" відбудеться після незаконних та фіктивних "референдумів" про "приєднання" до росії, які загарбники завершать на захоплених територіях України 27 вересня

Очолити нове утворення може колишній гендиректор "роскосмосу" дмитро рогозін, розповіли "Ведомостям" співрозмовник на одному з підприємств ОПК і два джерела, близькі до Адміністрації президента РФ.

Близький до Кремля співрозмовник каже, що рішення щодо рогозіна буде ухвалено найближчим часом – і воно з великою ймовірністю буде позитивним.

Необхідність створення нового "федерального округу" він пояснив "непростою ситуацією", що склалася навколо "референдумів про приєднання" нових територій: мовляв, для управління ними потрібен "політичний важкоатлет".

Інше близьке до Адміністрації путіна джерело пояснює можливе призначення погозіна повпредом президента у цьому "федеральному окрузі" так: "Там великий фронт робіт, тож це цілком можливо".

Враховуючи, що рогозіна досі не призначили на федеральну посаду, є ймовірність, що йому знайдуть роботу там, додає це джерело видання.

Нагадаємо, що рогозін залишив посаду голови "Роскосмосу" ще 15 липня. Тоді речник президента рф дмитро пєсков заявив, що пізніше "в нього буде нова робота".

Зараз ні пєсков, ні рогозін не відповіли на запитання щодо призначення.

Джерело в "Роскосмосі" сказало, що поки що представники команди рогозіна, які залишаються в компанії, не готуються до переведення на нове місце роботи. За даними цього співрозмовника, колишній керівник держкорпорації хотів би цього призначення.

Федеральний чиновник не чув, щоб потенційному повпреду президента у новому "окрузі" збиралися надати додаткові повноваження на рівні уряду.

З боку Кабміну РФ питання, пов'язані з окупованими територіями України, займається віце-прем'єр Марат Хуснуллін, зазначають "Ведомости".

Довідка

20 вересня ватажки "л/днр" та колаборанти на захоплених росією територіях Херсонської і Запорізької областей оголосили "інсценування волевиявлення про приєднання до росії" та призначили їх на 23-27 вересня.

Лідери західних країн вже заявили, що будь-які російські фіктивні інсценування волевиявлення в Україні будуть нелегітимними.

Водночас  путін 21 вересня сказав, що рф визнає результати інсценування волевиявлення.

В Офісі президента запевнили росію та її спільників на окупованих територіях України, що псевдореферендуми не дадуть можливості легалізувати захоплення українських земель.

Уже ввечері 25 вересня на всіх окупованих територіях сходу та півдня України, окрім Херсонської області, псевдореферендуми було визнані такими, що відбулися завдяки "високому рівню явки".

Очікується, що публічно результати так званих "референдумів" оголосять 28 вересня.

А вже 30 вересня президент рф володимир путін може виступити перед Федеральними зборами й оголосити про приєднання до росії нових територій.

21 вересня путін звернувся до громадян росії і, підтримавши незаконні "референдуми", оголосив про початок часткової мобілізації в РФ.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: